SZC logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

OM kód: 203061/009 | 1106 Budapest, Gyakorló utca 21-23.

Intézmény logo

BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Bemutatkozik iskolánk                                

Iskolánk 1987-ben kezdte meg működését, és a sokirányú fejlesztő munka eredményeként a gazdasági képzést folytató, fővárosi szakképző intézmények élvonalába került. 2008. július 2-a óta büszkén viseljük a hazai statisztika alapító atyja, Keleti Károly nevét. 

Iskolánk a fővárosi szakképzés meghatározó intézménye. Az intézmény területi elhelyezkedése kedvező, a főváros egyik közlekedési csomópontjában található, megközelíthetősége Budapest minden irányából egyaránt biztosított. 

A technikumi évfolyamokon a közismereti képzés a gimnáziumi kerettanterv szerint folyik.

 1. szeptember 1-jétől a 9. évfolyamra belépő osztályok számára technikusi képzést folytatunk az alábbi szakmákból:
 • 5 0411 09 01 Pénzügyi számviteli ügyintéző szakma
 • 5 1041 15 06 Logisztikai technikus szakma

A közismereti tantárgyak helyi tantervei magukba foglalják a tanítási-tanulási folyamat céljait, értelmét, irányát, törekvéseit a képzésben résztvevők kompetenciáinak fejlődése érdekében, ill. a tanulási eredmények eléréséhez vezető utat, és a tanítás- tanulás módszertani megoldási lehetőségeit, tanulási eredmény alapú (TEA) megközelítésben. 

Jövőkép

Iskolánk a közgazdasági technikumok között jó pozíciót vívott ki, amelyhez– a hagyományos értékek megőrzése mellett – a környezet változásaihoz való rugalmas, de megfontolt és folyamatos alkalmazkodás segítette. 

 • Célunk, hogy megőrizzük iskolánk jelenlegi jó hírnevét a közgazdasági technikumok rangsorában.
 • Szeretnénk, ha a kelet-pesti kerületekből és a Pest megyei agglomerációból továbbra is sok diák választaná iskolánkat.
 • Célunk az olyan szakemberek képzése, akik idegen nyelven jól kommunikálnak, szakmai ismeretekkel rendelkeznek és a gyakorlatban is jól használják a modern számítástechnikai és irodatechnikai eszközöket.
 • Diákjaink számára megteremtjük -a kerettantervi programokban és kimeneti követelményekben is hangsúlyozott- tanulási eredmény alapú képzést, megalapozzuk az egész életen tartó tanulás lehetőségét.
 • Célunk a középszintű érettségi vizsgákon az országos középiskolai átlag feletti eredmények megőrzése.
 • Támogatjuk tehetséges diákjaink versenyeken való részvételét.
 • Mindenki számára lehetőséget biztosítunk az egyéni képességek kibontakoztatására.
 • Az élethosszig tartó tanulás biztosítása érdekében államilag támogatott, ingyenes felnőttoktatási képzéseket indítunk.
 • Célunk a közösen megfogalmazott pedagógiai célok iránt elkötelezett oktatói kar megtartása és folyamatos továbbépítése.

Küldetésünk:

Mi olyan iskolát akarunk és teremtünk, amelyben az közismereti oktatás és a szakképzés magas szintű, korszerű és rugalmas, ahol a tudásközpontú társadalom követelményeinek mind az oktatói testület, mind a tanulóközösség meg akar és meg tud felelni.  

Célunk, hogy a nálunk végzett diákok megszerzett tudásuk, tanulásra való nyitottságuk és képességeik birtokában bízzanak önmagukban, és saját sorsuk tudatos alakítóivá váljanak. 

Iskolánkban olyan tudásanyag megszerzésére és készségek fejlesztésére kapnak lehetőséget diákjaink, amelyek a technikusi vizsga megszerzésére és a felsőfokú tanulmányok folytatására is felkészíti őket. 

Iskolánk 2023-ban a technikumok országos listáján a 42., a budapesti technikum között a 7. helyezést érte el!

Iskolai hangulatot bemutató film: https://www.youtube.com/watch?v=PO-vxbUYfww

Vasné Botár Ágnes

igazgató

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum


BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

1106 Budapest, Gyakorló utca 21-23.

Telefon: +36-1-262-9222

E-mail: titkarsag.keletiszg@gmail.com

OM azonosító: 203061/009

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000579


2024BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum