SZC logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

OM kód: 203061/009 | 1106 Budapest, Gyakorló utca 21-23.

Intézmény logo

BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Vállalkozási mérlegképes könyvelő

A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítéssel rendelkező szakember önállóan és teljes körűen végzi egy vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait. A gazdálkodás sajátosságaira figyelemmel összeállítja egy vállalkozás számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat. Kialakítja az analitikus nyilvántartásokat és folyamatosan vezeti azokat, továbbá rendszeresen egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez. Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jogszabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít. Összeállítja egy vállalkozás beszámolóját. Elvégzi a gazdálkodó szervezet adófizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat. Értelmezi, kezeli és feldolgozza a vállalkozásoknál keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket. Kapcsolatot tart - szükség esetén - a hatóságokkal, ismeri az alapvető eljárási szabályokat. Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és ezek lebonyolításához segítséget nyújt. Követi és nyitott a technikai-gazdasági fejlődésre, képes a vállalati folyamatok értelmezésére és számviteli leképezésére. Felelős és precíz munkája során mindvégig ügyel az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és az üzleti titok megőrzésére. Ajánlott mindazoknak, akik elkötelezettek a könyvelés és adózás iránt, nem futamodnak meg a nehéz feladatok elől, precízen és megbízhatóan látják el a rájuk ruházott feladatokat.

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Nem szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Vállalkozói mérlegképes képzés

 1. márciusában még a július 1-ig érvényes feltételekkel indítjuk (!), 8 hónapos képzési idővel a 04115002 Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzést. Iskolánk az Örs vezér tér közlében található Budapesten, a X. kerület Gyakorló utca 21-23. szám alatt. Könnyen megközelíthető a M2-as metróval.

A képzés 2024. március 6. és 2024. november 30.között zajlik.

 1. Bemeneti feltétel az érettségi vizsga, azonban a pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséggel rendelkezők felmentést kapnak a következő tárgyakból:
 • Könyvviteli ismeretek
 • Gazdasági és jogi alapismeretek
 • Vállalkozások pénzügyei
 • Számvitel és adózás digitális környezetben
 1. A gazdasági diplomával rendelkezők felmentést kapnak a következő tárgyakból:
 • Könyvviteli ismeretek
 • Gazdasági és jogi alapismeretek
 • Vállalkozások pénzügyi

A felsorolt alapozó tárgyakat március elejétől május közepéig oktatjuk. Modulzáró vizsgát kell tenni minden tantárgyból.

 

 1. A vizsgatárgyak a képesítő vizsgán az alábbiak:
 • Pénzügyi számvitel
 • Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése

 

Az Adózási ismeretek és Pénzügyi számvitel tárgyak oktatása május közepén indul. Adózási ismertek tárgyból központi modulzáró vizsga van, a többi tárgyból helyi modulzáró vizsgát kell sikeresen teljesíteni. A Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése tantárgyat szeptember elején kezdjük oktatni.

Az alapozó tárgyak hétfőn, szerdán és csütörtökön lesznek, a vizsgatantárgyaknál belép a szombati nap is. A csütörtöki Adózás órák október 3-án, a központi modulzáró vizsga előtt befejeződnek.

Hétköznap 16.00 és 20.30 között, szombaton 9.00 és 14.30 között tartjuk az órákat.

Hétfői napokon online oktatás folyik, a többi napon jelenléti oktatást tartunk.

 

Kérdés esetén Novák Éva igazgatóhelyetteshez lehet fordulni:

e-mail cím: novake.keletiszg@gmail.com

telefonszám: 06-1-262-9222/102

                               06-30-361-1191

 

 


Partnereink

SZC logo

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum


BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

1106 Budapest, Gyakorló utca 21-23.

Telefon: +36-1-262-9222

E-mail: titkarsag.keletiszg@gmail.com

OM azonosító: 203061/009

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000579


2024BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum